Complete Travels

Accommodation Category: Kitekurs

Ceará – Brasil

COVID19 oppdatering : Vi krysser fingrene for klar bane våren 2021 og  booking er åpen. Ingen gebyr ved booking-faktura sendes ut i august dersom regjeringen gir oss klar bane.
COVID19 update: Pressing thumbs for a freash start spring 2021! Booking is open with no booking fee. 

Vi tør påstå at Ceará har de beste kitespotene i verden med vind hver dag gjennom hele sesongen.

Stabil vind langsmed kysten,
fra sør mot nord langs hele delstaten 
hvor den lille fiskelandsbyen Taiba ligger;

I denne rolige landsbyen starter vi turene
fra september til november 2021.

Jevn vind, men variabel styrke ila døgnet; Størrelse 6-14m for å kunne kite alle 12 timer med dagslys.

Velkommen til en skikkelig vindferie fra kr.6990,-/uke.

Reiseleder Ronja og teamet er nå på 10'ende året klare for å ta deg godt i mot som gjest i Brasil.

2021; du kan nå være med å oppleve 4 nye steder nordover i Brasil:

2 nye destinasjoner 2021

Etter to vellykkede turer nordover langs Ceará i 2019 setter vi opp to 10-dagers turer i oktober og november 2021. De siste 2 destinasjonene legges ut i mai.

Baleia, Ceará

En bitteliten, rolig fiskelandsby som byr på behagelig overnatting, god mat og ingen andre kitere. Kitestørrelser fra 6-10m passer perfekt her. I 2019 ble flere gjester betatt av Baleia og det lettvinte livet med alt rett utenfor soveromsdøra.

Barra Grande, Piauì

En helt særegen kite-oase; helt flatt på lavvann rett utenfor døra; Og i "elvelagunen" 2 km downwind på høyvann. Barer, digg mat og chill-sosialisering. Alt i gåavstand på sandgater. Her er det små kiter som gjelder. En klar favoritt blant våre gjester i 2019.

Baleia, Ceará

En bitteliten, rolig fiskelandsby som byr på behagelig overnatting, god mat og ingen andre kitere. Kitestørrelser fra 6-10m passer perfekt her.

2 nye destinasjoner 2021

Etter to vellykkede turer nordover langs Ceará i 2019 setter vi opp to 10-dagers turer i oktober og november 2021. De siste 2 destinasjonene legges ut i mai.

Barra Grande, Piauì

En helt særegen kite-oase; helt flatt på lavvann rett utenfor døra; Og i "elvelagunen" 2 km downwind på høyvann. Barer, digg mat og chill-sosialisering. Alt i gåavstand på sandgater. Her er det små kiter som gjelder.

Coaching fra selvstendig nivå er alltid inkludert i vår ukespris.

Coaching fra selvstendig nivå er alltid inkludert i vår ukespris.

Nybegynner

+kr 3.500,- i tillegg til ukespris. 12 timer privatkurs inkl.utstyr under undervisning. Vi kan også tilby utstyrsleie.

Øvet

Har du vært på kurs og er selvstendig med kiten og brettet så veileder Ronja deg under oppholdet.

Freestyle / Wakestyle

Ønsker du å forbedre dine freestyle- og wakestyleegenskaper får du 4 privattimer for kr 1.000,-

I Taiba blir alle gjester innlosjert på tomannsrom i vårt kitehus 280 meter fra stranda. Ønsker dere dobbeltseng spesifiseres dette i bestillingen. Man kan også velge enkeltrom for et tillegg på kr 350,- pr. natt. Frokost serveres 07:00 – 10:00 og lages av vår fantastiske Samia. Vi har et kjøleskap du kan forsyne deg av med drikke og snacks til alle døgnets tider. Dette fører du selv inn i din egen liste på kjøleskapet og gjør opp ved slutten av oppholdet. 

Fra huset kan man tusle ned og rigge kiten, fritt for stener, og kite downwind til dagens kitespot; Eller du kan velge å krutte avgårde i en av våre beachbuggies. Liker man bølger kan man krysse 650 meter upwind til den mest populære bølgespoten Tikiti.

Kiteturer 2021:
1-10 oktober
29 oktober-7 november

Informasjon om de nye destinasjonene og detaljert reiserute legges ut i mai 2021. 

Booking er allerede i gang for Brasil 2021 og du kan holde av din plass allerede nå i vårt bookingsystem. Vi har ingen bookinggebyr før regjeringen godkjenner reiser for høsten 2021. Faktura sendes da ut i august.

Vår trygge, rolige og dyktige instruktør Junior (Francisco Souza) er alltid tilgjengelig for nybegynnerkurs, øvet eller videregående. Hos oss kan du booke privattimer fra 2 t. eller en full nybegynnerpakke på 12 timer. Med eller uten utstyr. 

Husk at coaching og oppfølging av turleder og instruktør Ronja allerede er inkludert i pakkepris fra du er selvstendig med kite og brett. Ronja følger deg nedover langs stranda dersom du ikke holder høyde enda og gir deg tips for raskere progresjon hele veien. Mister du brettet eller tuller til kiten så er Ronja der og geleider deg hele veien. 

Du er aldri alene på våre camper. All oppfølging utenom kurs er inkludert. Alltid. Dette er dét vi syns er moro; hjelpe deg videre på veien og være med på din utvikling. Det er viktig å føle seg trygg.

Priser privatkurs:

2 timer kr 600,-, med eget utstyr.

4 timer (full dag) kr 1200,-, med eget utstyr. Utstyr koster kr 300,- i tillegg for dagen.

12 timer (3 dager) kr 3500,- , inkluderer utstyr mens det er undervisning.

12 timer 2 personer (3 dager) kr 3000,- p.p., inkluderer utstyr mens det er undervisning.

Utenom kiting, açai, caipirinhas’, herlige mennesker, fersk sjømat, digge restauranter og den beste churrasco’en (grillings) kan Taiba også by på: 
 • Surfeleksjoner i Taibinha
 • Surfebrettleie Taibinha, 20 realer/time
 • Teste/trene BJJ, Brasiliansk Jiu Jitsu
 • Teste/trene Capoeira
 • Yoga med våre venner i Taiba Surf and Yoga
 • Massasje, fra 110 realer/time
 • Akupunktur og kopping av utdannet terapeut, 230 realer/1,5 time
 • Originale Kitepirinha surfeklær
 • Rashguarder , boardshortser,bikinier, Hawaianas, saronger mm.

Priser for Brasil i år (legg gjerne inn i bookingmodulen og la den regne ut riktig pris til deg. Du behøver ikke gjennomføre bestillingen for å få opp pris på opphold og tilleggstjenester.)

2021 priser er ikke oppdater enda! De er på plass før nyttår! 😀

2 – 11 oktober , kitetur ; Pris kr 9.999,- og destinasjoner legges ut i mai 2020. For mer info hva prisen inkluderer se fanen “Overnatting kitetur”. 

OBS! Oppmøte i Taiba senest 08:00 den 2 oktober for avreise Kitetur. Vi anbefaler å booke inn hos oss senest dagen før.

11- 17 oktober  ; kr 6.990,- per person for 7 netter. Døgnpris regnes ut fra ukesprisen.

17-24 oktober ; fullbooket.

25 oktober-1 november ; kr 6.990,- per person for 7 netter. Døgnpris regnes ut fra ukesprisen.

1- 10 november, kitetur ; Pris kr 9.999,- og destinasjoner legges ut i mai 2020. For mer info hva prisen inkluderer se fanen “Overnatting kitetur”. 
OBS! Oppmøte i Taiba senest 08:00 den 31 oktober for avreise Kitetur. Vi anbefaler å booke inn hos oss senest dagen før.

10-16 november ; kr 6.990,- per person for 7 netter. Døgnpris regnes ut fra ukesprisen.

 

PRIS TAIBA inkluderer: 

 • Overnatting i tomannsrom
 • Frokost
 • Plass i strandbuggy
 • Coaching fra selvstendig nivå
 • 1 lengre downwind (12-20 km)

PRIS KITETUR inkluderer:

 • 9 netter i flersengsrom (2-10 personer)
 • Frokost 
 • Coaching fra selvstendig nivå
 • Guiding langs ruta nordover
 • Transport mellom overnattingsstedene
 • Transport tilbake til Taiba siste dagen

Skulle du ønske å ankomme senere eller må reise hjem en dato midt i turen så vil transport til/fra flyplass dekkes på egen regning. 

Du må selv dekke mat og drikke utenom frokost. Transport til og fra flyplassen. Andre frivillige aktiviteter som blir tilbudt på campen hvor pris vil bli oppgitt før påmelding til campvertinne. For utregning av ca lommepenger se egen fane.

BETALING: Ved bestilling av reise med oss i Complete Travels kan du velge å betale via faktura for betaling i nettbank eller Stripe for betaling med Eurobonuskort eller andre lignende bonus- eller kredittkort. Ved betaling via Stripe vil det legges til et gebyr på 2,4% på kjøpesummen. 

Du kan velge å betale et depositum på 20% av reisens verdi ved bestilling og resterende minimum 30 dager før reisens start. For å velge dette skriv inn ønsket i notatfeltet senere i bestillingsprosessen.

Complete Travels AS er medlem av Reisegarantifondet.

Book fly til Fortaleza (FOR) hvor en av våre sjåfører vil hente deg på flyplassen og bærer vår logo. Pris pr. bil er 220 BRL og betales kontant ved ankomst i Taiba til Ronja på campen. Dersom flere gjester ankommer med kort ventetid eller med samme fly så venter sjåfør for å kunne dele taxiutgiftene. Det er plass til 3 personer i én bil med kiteutstyr.

Vi kan anbefale å reise behagelig med 1 stopp i Amsterdam eller Paris med KLM og AirFrance og deres fellesprosjekt Joon. Det er lett å søke med bookingmodulen til KLM. Og du burde bruke 2 minutter på å melde deg inn i Flying Blue for å kunne benytte deg av rabatter på ekstra bagasje. Hos KLM og AirFrance kan man bytte ut bagen som er inkludert i billetten til kitebagen. Bare husk å ringe KLM Servicecenter og meld inn lengden på bagen. Hold deg innenfor 23 kg så slipper du å betale tilleggsvekt.

TAP AirPortugal kan til tider matche prisene til KLM og gir deg en layover i spennende Lisboa på veien ned. OBS! For dere som har reist med TAP tidligere; Det er ikke lenger inkludert overnatting eller bagasje. Husk å velge riktig billett og evt. booke overnatting i Lisboa. Det er mye rimelig inne på Booking.com . For å kunne spasere ut til attraksjonene i Lisboa vil vi anbefale å booke i et av områdene Chiado, Rossio eller mer fancy langs Avenida da Liberdade. 

Pakkeliste:

 • Bikini / badebukse
 • Strandhåndkle / sarong ( kan kjøpes i Taiba for ca 40 realer)
 • Solkrem 30+
 • Solstick 50+
 • Rashguard (kan også kjøpes i vår lille, lokale surfesjappe)
 • Neoprensko for nybegynneren i lagunen
 • Tights for den som blir lett solbrent (og gjerne også enkle bomullsokker for å unngå solbrenthet på vrista) -Dette gjelder dere også mannfolka!
 • Kontanter – BRL , Brasiliaske Realer. Dere gjør opp lunsj, middag og drikke som serveres på campen i kontanter før dere reiser til meg. Beregn 100-150 realer pr dag utenom evt. shopping.
  Ta gjerne ut på forhånd via bank i Norge eller f.eks. DNB i avgangshallen på Gardermoen. Større beløp på bestilles på forhånd. Du kan også ta ut på flyplassen i Fortaleza og det har blitt veldig trygt for skimming. 
 • Kun kredittkort for å ta ut penger i minibank og for betaling hos noen utvalgte restauranter. Ellers foretrekkes kontanter overalt.
 • Kiter 5-14m . Tidlig morgen og ettermiddager i Taiba gir gjerne litt lavere vind for 10-14m. For de som skal nordover på Kitetur anbefaler vi de minste kitene du har da vinden gjerne plukker opp en god del utover dagen.
 • Trapes
 • Brett; twintip og bølgebrett ; ja,takk begge deler !
 • Caps (med feste til rashguarden / bikinien)
 • Solbriller
 • Vest og hjelm for de kule!

For de som blir lenge eller vil ha konstant tilgang til internett på mobilen så har vi lokale simkort som kan brukes under oppholdet. Ca 25 realer for 3 GB.  Merk: Det er wi-fi på samtlige overnattingssteder og nesten alle restauranter. 

Med norsk pass har du automatisk besøksvisum for 3 måneder i Brasil. Ved annet statsborgerskap kontakt ambassaden for riktig info. 

Du trenger ingen ekstra vaksiner for å oppholde deg i Ceará, men det anbefales at du har oppdaterte grunnvaksiner som skal oppdateres hvert 10 år. Vil du vite mer leser du på vaksine.no her.

Uttak av penger anbefaler vi å ta ut på forhånd hos Forex eller DNB på Gardermoen ved avreise. 

-Strand 260 meter
-Bølgesurf 1 km
-Lagunen 4,7 km
-Den beste açai’en 1,3 km
-Matbutikk 600 meter
-Kiosk 300 meter
-Apotek 300 meter
-Kitereperatør 400 meter
-Surfesjappe 1 km
-Nærmeste gaterestaurant 500 meter
-Fisketorget/restauranter 2 km
-Den beste pizzaen 5 km (men leveres på døra 😉 )

Kitetur pris og destinasjoner Ceará 2021 legges ut i februar pga covid19 : Tur 1 nordover går fra Taiba 2 oktober 08:30 og returnerer 11 oktober  14:00. Tur 2 i november går fra Taiba 1 november 08:30 og er tilbake i Taiba 10 november kl 14:00 .

Prisen for turen nordover inkluderer; transport mellom stedene, overnatting i flersengsrom (fra 2-6 personer) 9 netter , frokost, coaching + guiding og transport tilbake til Taiba. Skulle du ønske å ankomme senere eller må reise hjem en dato midt i turen så vil transport til/fra flyplass dekkes på egen regning. 
Du må være på plass senest 08:00 avreisedagen, så vi anbefaler å booke inn hos oss i Taiba minimum 1 dag før. 

Se ledige datoer i kalender:

Se ledige datoer i kalender:

Påmelding her

1. Velg ønskede datoer under – trykk Check Availability
2. Velg antall deltakere på neste steg.
Tillegg av kitekurs, enkeltrom o.l. kommer videre utover i bestillingen.

Required fields are followed by *Reserve of 1 available accommodations.

Ceará – Brasil is available for selected dates.

 • Brasil, from kr855 per night
  Prisen dobbeltsjekkes før vi sender ut faktura slik at vi er sikre på at du betaler riktig sum for ditt opphold. Dersom du ønsker enkeltrom på kun deler av turen så kan dette spesifiseres i kommentarfeltet og vi forandrer til riktig pris manuelt. Våre fakturaer sendes ut via Fiken. Vennligst sjekk din innboks / søppelpost for mail fra info@completetravels.no eller fiken.no . Vi gleder oss til å se deg i Brasil 2021! Price will be double checked before the invoice is sent so that you get the correct rate for your stay. If you wish to stay in a single room for only parts of your stay please specify this in the comment box and we'll correct the price accordingly. All invoices are sent out manually by us through Fiken. Please check your e-mail inbox for an email from info@completetravels.no or Fiken.no . We're looking forward to have you as our guest in Brasil 2021 !

Ønsker du å ha med ditt eget utstyr, men mangler noe? Kontakt oss gjerne for tips. Alle kunder av Complete Travels får 10% rabatt ved bruk av koden CTAS i nettbutikken til SrfSnoSk8 eller i butikkene i Oslo og Stavanger.

Send oss gjerne et spørsmål eller forespørsel på datoer og pris for Brasil 2020 her:

Complete Travels er medlem av Reisegarantifondet

Les mer om hva det vil si for sikkerhet rundt reisen for deg som gjest her.

Privat kitekurs

COVID19 oppdatering : Våre turer og aktiviteter for 2020 er dessverre avlyst. Vi krysser fingrene for klar bane fra februar 2021!
Due to COVID19 restrictions our trips and activities for 2020 are cancelled. Pressing thumbs for a freash start in February 2021!

Bli med vår erfarne, engasjerte instruktør Ronja Havelin og våre dyktige instruktører på kitekurs i vinter. Vi kommer til der du holder til!

Ønsker du å begynne med kiting og ønsker at kurset skal tilrettelegges din læringskurve så er våre privatkurs for deg. 

Og spesielt for deg som har vært på kurs tidligere, men aldri helt kom i gang.

Vi holder kun privatkurs og har ikke ferdig oppsatte kurs. Pris settes ved avtale ift. hvor du er i landet.  

Send enkelt en forespørsel i skjema under eller skriv inn telefonnummer og la oss ringe deg .

Vi tilrettelegger kitekurs for grupper i alle størrelser der hvor dere skulle ønske;

 • Bedrift
 • Familiesammenkomst
 • Vennegjeng
 • Event
 • Utdrikningslag

Vi anbefaler minst 2 dager med kurs for å kunne treffe på vinden og komme godt i gang med snøkiting, men setter også opp dagskurs.

Vi er veldig fleksible på hvor vi holder kurs i Norge; Vårt utgangspunkt er i hovedsak Oslo og Tønsberg, men da vi flytter oss rundt hele vinteren for privatkurs og grupper så kan vi allerede ha et kurs i nærheten av deg når du ønsker. 

Våre priser gjenspeiler reisetiden for instruktør, bomavgifter og overnatting ved kurs over flere dager eller lang reisevei. Dersom du/deres bedrift/gruppe kan tilby overnatting til instruktør vil dette trekkes av i totalprisen for kurset. 

Vi kan anbefale å ha kurset på:

 • Hardangervidda da det er store, åpne områder uten vegetasjon og flere innsjøer hvor det er flatt. Parkering rett ved kurssted er også en stor fordel på Hardangervidda langs RV7. Her samarbeider vi både med Halne Fjellstugu som ligger perfekt til midt inne på vidda. Halne kontaktes på mail post@halne.no eller telefon 99 44 33 89 . Haugastøl 1000 moh. og overnatting bookes enkelt direkte til mail@haugastol.no / 32087564
 • Dagali med lett ankomst med bil. Vi har samarbeid med Dagali Fjellpark og setter gjerne opp overnatting ifm. kurset. 
 • Geilo ; Her har vi både rom og leiligheter tilgjengelig for overnatting under kurset så man kan bo sentralt til med flere restauranter å velge mellom. Kjøretid til kitespot på Hardangervidda er rundt 30 minutter og på riktig vindretning kan man også kite ovenfor fjellheisen i Havsdalen og også kjøre til Dagali.
 • Sjusjøen rett ved Lillehammer og evt. en dagstur fra Oslo.
 • Haukeli har mange overnattingsmuligheter og flere fine steder for kitekurs. Nærmeste, gode kitespot for snøkite for Stavanger med ca. 4 timer kjøretid. 
 • Venabygdsfjellet og Hafjell. Dersom du har hytte i nærheten av Rondane eller Hafjell finnes det flere gode kitemuligheter oppe på platået. 
 • Røros med sin ‘kitearena’ Storwartz. 
 • Rjukan og Gaustablikk har noen fine kitemuligheter

Nybegynner 1 dag, fra kr 3.500,-

Vi starter helt fra scratch med å lære hvordan kiten settes opp og sikkerhetsutløsere før vi går videre til forskjellige øvelser med kiten i lufta. Er vinden på vår side begynner vi med ski/brett når vi ser du er klar. 

Kiteutstyr er inkludert; Du stiller med varme klær, ski/brett og hjelm.

Øvet, fra kr 3.000,-

Vi legger opp dagen etter hvor mye som sitter igjen i muskelminnet fra sist du var på kurs og sørger for at kroppen husker det å kite videre fra nå av.

Kiteutstyr er inkludert; Du stiller med varme klær, ski/brett og hjelm.

Viderekommen / guide, fra kr 2.800,-

Du har eget utstyr og er ikke helt trygg på å kite alene eller kunne tenke deg en guide som også pusher deg litt videre. Har du ikke riktig størrelse på kite ift. dagens forhold kan dette leies i tillegg for 300 kr.

Priseksempel på gruppekurs, 2 dager: 

minstepris for helgekurs er kr 10.000,- , østafjells. 

Fra 4 personer kr 2.690,- p.person

8 personer fra  kr 18.500,-

12 personer fra kr 27.500,-

Hovedinstruktør og eier av Complete Travels Ronja Havelin begynte å kite i 2009. Utdannet guide og reiseleder i 2010 og i tillegg ski- og snowboardinstruktør gjennom Den Norske Skiskole. Hun begynte som kiteinstruktør først for Geilo Kiteskole i 2011 og videre hos Fluid i 2012. 
Etter 7 år i Fluid som kitecampleder og hovedinstruktør + ansvarlig for camp-, event- og kurs ønsket Ronja videre utfordringer og startet Complete Travels AS September 2018. 

Med seg på laget har hun et utvalgt knippe instruktører som er dedikerte til å gi en god og trygg introduksjon til kitesporten med fokus på sikkerhet og mestring. 

Å lære å kite skal være morsomt, sikkert og gjøres i trygge omgivelser med erfarne instruktører. 

På privatkurs er laveste aldersgrense 8 år. Ved flere barn under 14 år på samme privatkurs vil det uansett kun være 1 kite i lufta pr instruktør. Dette for å ivareta sikkerheten til barnet /ungdommen da de veier fortsatt så lite.

Laveste alder på kurs i gruppe med andre er 14 år hos oss. Fra 14 til 16 år må også en foresatt eller ansvarlig over 18 år være med som deltaker på kurset. Fra fylte 16 år trenger vi kun en underskrift fra foresatt på deltakelse på kurset.

Vi har kiter i alle størrelser og desto lavere vekt på deltakeren desto mindre størrelse er det på kiten. 

Bli med erfarne og dedikerte instruktører på kurs

Bli med erfarne og dedikerte instruktører på kurs

Send oss en forespørsel på tilgjengelighet og pris:

Vit hva som skjer : abonnér på nyhetsbrev