Complete Travels

Archives: Accommodation Types

Ceará – Brasil

Vi tør påstå at Ceará har de beste kitespotene i verden med vind hver dag gjennom hele sesongen.

Stabil vind langsmed kysten,
fra sør mot nord langs hele delstaten 
hvor den lille fiskelandsbyen Taiba ligger;

I denne rolige landsbyen holder vi til
fra september til november 2020.

Jevn vind, men variabel styrke ila døgnet; Størrelse 6-14m for å kunne kite alle 12 timer med dagslys.

Velkommen til en skikkelig vindferie fra kr.5990,-/uke.

Reiseleder Ronja og teamet er nå på 9'ende året klare for å ta deg godt i mot som gjest i Brasil.

Nytt av året; du kan nå være med å oppleve 3 nye steder nordover i Brasil:

Baleia, Ceará

En bitteliten, rolig fiskelandsby som byr på behagelig overnatting, god mat og ingen andre kitere. Kitestørrelser fra 6-10m passer perfekt her.

Ilha do Guajiru, Ceará

Populær destinasjon bygget opp av kitere med mange kitesentere, tidevannsflattvann, barer, internasjonal mat og masse sosialt rett på kitespoten. Mindre kiter må med.

Barra Grande, Piauì

En helt særegen kite-oase; helt flatt på lavvann rett utenfor døra; Og i "elvelagunen" 2 km downwind på høyvann. Barer, digg mat og chill-sosialisering. Alt i gåavstand på sandgater. Her er det små kiter som gjelder.

Baleia, Ceará

En bitteliten, rolig fiskelandsby som byr på behagelig overnatting, god mat og ingen andre kitere. Kitestørrelser fra 6-10m passer perfekt her.

Ilha do Guajiru, Ceará

Populær destinasjon bygget opp av kitere med mange kitesentere, tidevannsflattvann, barer, internasjonal mat og masse sosialt rett på kitespoten. Mindre kiter må med.

Barra Grande, Piauì

En helt særegen kite-oase; helt flatt på lavvann rett utenfor døra; Og i "elvelagunen" 2 km downwind på høyvann. Barer, digg mat og chill-sosialisering. Alt i gåavstand på sandgater. Her er det små kiter som gjelder.

Coaching fra selvstendig nivå er alltid inkludert i vår ukespris.

Coaching fra selvstendig nivå er alltid inkludert i vår ukespris.

Nybegynner

+kr 3.500,- i tillegg til ukespris. 12 timer privatkurs inkl.utstyr under undervisning. Vi kan også tilby utstyrsleie.

Øvet

Har du vært på kurs og er selvstendig med kiten og brettet så veileder Ronja deg under oppholdet.

Freestyle / Wakestyle

Ønsker du å forbedre dine freestyle- og wakestyleegenskaper får du 4 privattimer for kr 1.000,-

Brasil 2019 er fullbooket.

I Taiba blir alle gjester innlosjert på tomannsrom i vårt kitehus 280 meter fra stranda. Ønsker dere dobbeltseng spesifiseres dette i bestillingen. Man kan også velge enkeltrom for et tillegg på kr 300,- pr. natt. Frokost serveres 07:00 – 10:00 og lages av vår fantastiske Samia. Vi har et kjøleskap du kan forsyne deg av med drikke og snacks til alle døgnets tider. Dette fører du selv inn i din egen liste på kjøleskapet og gjør opp ved slutten av oppholdet. 

Fra huset kan man tusle ned og rigge kiten, fritt for stener, og kite downwind til dagens kitespot; Eller du kan velge å krutte avgårde i en av våre beachbuggies. Liker man bølger kan man krysse 650 meter upwind til den mest populære bølgespoten Tikiti.

13-20 oktober : 5 plasser ledig
8-15 november : Fullbooket.

Dag 1 [13 okt & 8 nov] : Kl. 08:30 forlater vi Taiba i bil og vårt første stopp på tur nordover går til Baleia. En stille, bitteliten landsby hvor vi blir helt alene som kitere. Vi bor to og to sammen på rom. Et behagelig sted å slappe av rett ved vannet og øve på nye teknikker med god plass. Her blir vi i 2 netter

Dag 3 [15 okt & 10 nov] : Vi kjører videre 08:30 til Ilha do Guajiru hvor vi sjekker inn på et flersengsrom kun for oss hos våre venner på Nomade do Kite. Dette er en liten kitelandsby kun bygget opp av kitesentere , mange internasjonale kitere å bli kjent med og hyggelige barer. Alt ligger vegg-i-vegg og det er lett å finne frem. Lagunen har stor plass på høyvann og liten plass, men flatt vann på fjære. Vi anbefaler å ta med neoprensko til å kite med i Ilha do Guajiru.

Dag 5 [17 okt & 12 nov ] : 403 km nord for Taiba finner man en inviterende, liten strandby som heter Barra Grande. BG ligger alene for seg selv som stranden til innlandsdelstaten  Piauí og serverer flatt hav og stor lagune ved elveutløpet Rio Camurupim. Vi bor 100 meter fra stranda på fancy  Barra Grande Beach Club.
I Barra Grande er det flere meget gode restauranter og barstemning på kveldene i sentrum kun 5 minutters gange unna.

Dag 8 [20 okt & 15 nov] På morgenen kjører vi i 5 timer tilbake til Taiba etter frokost. Du rekker evt et fly som går tidligst 19:30 eller blir hos oss i Taiba et par dager ekstra.

Kitetur pris kr 7.790,-

Prisen for turen nordover inkluderer; transport mellom stedene, overnatting i flersengsrom (fra 2-8 personer) 7 netter , frokost, coaching + guiding og transport tilbake til Taiba. Skulle du ønske å ankomme senere eller må reise hjem en dato midt i turen så vil transport til/fra flyplass dekkes på egen regning. 
Du må være på plass senest 08:00 avreisedagen, så vi anbefaler å booke inn hos oss i Taiba minimum 1 dag før. 

Vår trygge, rolige og dyktige instruktør Junior (Francisco Souza) er alltid tilgjengelig for nybegynnerkurs, øvet eller videregående. Hos oss kan du booke privattimer fra 2 t. eller en full nybegynnerpakke på 12 timer. Med eller uten utstyr. 

Husk at coaching og oppfølging av turleder og instruktør Ronja allerede er inkludert i pakkepris fra du er selvstendig med kite og brett. Ronja følger deg nedover langs stranda dersom du ikke holder høyde enda og gir deg tips for raskere progresjon hele veien. Mister du brettet eller tuller til kiten så er Ronja der og geleider deg hele veien. 

Du er aldri alene på våre camper. All oppfølging utenom kurs er inkludert. Alltid. Dette er dét vi syns er moro; hjelpe deg videre på veien og være med på din utvikling. Det er viktig å føle seg trygg.

Priser privatkurs:

2 timer kr 600,-, med eget utstyr.

4 timer (full dag) kr 1200,-, med eget utstyr. Utstyr koster kr 300,- i tillegg for dagen.

12 timer (3 dager) kr 3500,- , inkluderer utstyr mens det er undervisning.

12 timer 2 personer (3 dager) kr 3000,- p.p., inkluderer utstyr mens det er undervisning.

Utenom kiting, açai, caipirinhas’, herlige mennesker, fersk sjømat, digge restauranter og den beste churrasco’en (grillings) kan Taiba også by på: 
 • Surfeleksjoner i Taibinha
 • Surfebrettleie Taibinha, 20 realer/time
 • Teste BJJ, Brasiliansk Jiu Jitsu
 • Teste Capoeira
 • Yoga med våre venner i Taiba Surf and Yoga
 • Massasje, 110 realer/time
 • Originale Kitepirinha surfeklær
 • Rashguarder , boardshortser,bikinier, Hawaianas, saronger mm.

Priser for Brasil i år (legg gjerne inn i bookingmodulen og la den regne ut riktig pris til deg. Du behøver ikke gjennomføre bestillingen for å få opp pris på opphold og tilleggstjenester.)

28 september – 13 oktober ; kr 5.990,- per person for 7 netter. For lengre opphold regnes døgnprisen ut i fra ukesprisen.

13 – 20 oktober , kitetur ; kr 7.790,- per person for 7 netter. For mer info hva prisen inkluderer se fanen “Overnatting kitetur”. 
OBS! Oppmøte i Taiba senest 08:00 den 13 oktober for avreise Kitetur. Vi anbefaler å booke inn hos oss senest dagen før.

20 oktober – 8 november ; kr 6.990,- per person for 7 netter. Døgnpris regnes ut fra ukesprisen ved lengre eller kortere opphold.

8 – 15 november ; Obs- Fullbooket.  kr 7.790,- per person for 7 netter. For mer info hva prisen inkluderer se fanen “Overnatting kitetur”. 
OBS! Oppmøte i Taiba senest 08:00 den 13 oktober for avreise Kitetur. Vi anbefaler å booke inn hos oss senest dagen før.

15-18 november ; kr 6.990,- per person for 7 netter. Døgnpris regnes ut fra ukesprisen; kr 998,- pr døgn. 

 

PRIS TAIBA inkluderer: 

 • Overnatting i tomannsrom
 • Frokost
 • Plass i strandbuggy
 • Coaching fra selvstendig nivå
 • 1 lengre downwind (12-20 km)

PRIS KITETUR inkluderer:

 • 7 netter i flersengsrom (2-10 personer)
 • Frokost 
 • Coaching fra selvstendig nivå
 • Guiding langs ruta nordover
 • Transport mellom overnattingsstedene
 • Transport tilbake til Taiba siste dagen

Skulle du ønske å ankomme senere eller må reise hjem en dato midt i turen så vil transport til/fra flyplass dekkes på egen regning. 

Du må selv dekke mat og drikke utenom frokost. Transport til og fra flyplassen. Andre frivillige aktiviteter som blir tilbudt på campen hvor pris vil bli oppgitt før påmelding til camp vertinne. For utregning av ca lommepenger se egen fane.

BETALING: Ved bestilling av reise med oss i Complete Travels kan du velge å betale via faktura for betaling i nettbank eller Stripe for betaling med Eurobonuskort eller andre lignende bonus- eller kredittkort. Ved betaling via Stripe vil det legges til et gebyr på 2,4% på kjøpesummen. 

Du kan velge å betale et depositum på 20% av reisens verdi ved bestilling og resterende minimum 30 dager før reisens start. For å velge dette skriv inn ønsket i notatfeltet senere i bestillingsprosessen. 

Book fly til Fortaleza (FOR) hvor en av våre sjåfører vil hente deg på flyplassen og bærer vår logo. Pris pr. bil er 210 BRL og betales kontant ved ankomst i Taiba til Ronja på campen. Dersom flere gjester ankommer med kort ventetid eller med samme fly så venter sjåfør for å kunne dele taxiutgiftene. Det er plass til 3 personer i én bil med kiteutstyr.

Vi kan anbefale å reise behagelig med 1 stopp i Amsterdam eller Paris med KLM og AirFrance og deres fellesprosjekt Joon. Det er lett å søke med bookingmodulen til KLM. Og du burde bruke 2 minutter på å melde deg inn i Flying Blue for å kunne benytte deg av rabatter på ekstra bagasje. Hos KLM og AirFrance kan man bytte ut bagen som er inkludert i billetten til kitebagen. Bare husk å ringe KLM Servicecenter og meld inn lengden på bagen. Hold deg innenfor 23 kg så slipper du å betale tilleggsvekt.

TAP AirPortugal kan til tider matche prisene til KLM og gir deg en layover i spennende Lisboa på veien ned. OBS! For dere som har reist med TAP tidligere; Det er ikke lenger inkludert overnatting eller bagasje. Husk å velge riktig billett og evt. booke overnatting i Lisboa. Det er mye rimelig inne på Booking.com . For å kunne spasere ut til attraksjonene i Lisboa vil vi anbefale å booke i et av områdene Chiado, Rossio eller mer fancy langs Avenida da Liberdade. 

Pakkeliste:

 • Bikini / badebukse
 • Strandhåndkle / sarong ( kan kjøpes i Taiba for ca 40 realer)
 • Solkrem 30+
 • Solstick 50+
 • Rashguard (kan også kjøpes i vår lille, lokale surfesjappe)
 • Neoprensko for nybegynneren i lagunen
 • Tights for den som blir lett solbrent (og gjerne også enkle bomullsokker for å unngå solbrenthet på vrista) -Dette gjelder dere også mannfolka!
 • Kontanter – BRL , Brasiliaske Realer. Dere gjør opp lunsj, middag og drikke som serveres på campen i kontanter før dere reiser til meg. Beregn 100-150 realer pr dag utenom evt. shopping.
  Ta gjerne ut på forhånd via bank i Norge eller f.eks. DNB i avgangshallen på Gardermoen. Større beløp på bestilles på forhånd. Du kan også ta ut på flyplassen i Fortaleza og det har blitt veldig trygt for skimming. 
 • Kun kredittkort for å ta ut penger i minibank og for betaling hos noen utvalgte restauranter. Ellers foretrekkes kontanter overalt.
 • Kiter 5-14m . Tidlig morgen og ettermiddager i Taiba gir gjerne litt lavere vind for 10-14m. For de som skal nordover på Kitetur anbefaler vi de minste kitene du har da vinden gjerne plukker opp en god del utover dagen.
 • Trapes
 • Brett; twintip og bølgebrett ; ja,takk begge deler !
 • Caps (med feste til rashguarden / bikinien)
 • Solbriller
 • Vest og hjelm for de kule!

For de som blir lenge eller vil ha konstant tilgang til internett på mobilen så har vi lokale simkort som kan brukes under oppholdet. Ca 25 realer for 2 GB.

Med norsk pass har du automatisk besøksvisum for 3 måneder i Brasil. Ved annet statsborgerskap kontakt ambassaden for riktig info. 

Du trenger ingen ekstra vaksiner for å oppholde deg i Ceará, men det anbefales at du har oppdaterte grunnvaksiner som skal oppdateres hvert 10 år. Vil du vite mer leser du på vaksine.no her.

-Strand 260 meter
-Bølgesurf 1 km
-Lagunen 4,7 km
-Den beste açai’en 1,3 km
-Matbutikk 600 meter
-Kiosk 300 meter
-Apotek 300 meter
-Kitereperatør 400 meter
-Surfesjappe 1 km
-Nærmeste restaurant 500 meter
-Fisketorget/restauranter 2 km
-Den beste pizzaen 5 km

Kitetur pris kr 7.790,- : Tur 1 nordover går fra Taiba 13 oktober 08:30 og returnerer 20 oktober  14:00. Tur 2 i november er fullbooket.

Prisen for turen nordover inkluderer; transport mellom stedene, overnatting i flersengsrom (fra 2-10 personer) 7 netter , frokost, coaching + guiding og transport tilbake til Taiba. Skulle du ønske å ankomme senere eller må reise hjem en dato midt i turen så vil transport til/fra flyplass dekkes på egen regning. 
Du må være på plass senest 08:00 avreisedagen, så vi anbefaler å booke inn hos oss i Taiba minimum 1 dag før. 

Påmelding her

1. Velg ønskede datoer under – trykk Check Availability
2. Velg antall deltakere på neste steg.
Tillegg av kitekurs, enkeltrom o.l. kommer videre utover i bestillingen.

Required fields are followed by *Reserve of 1 available accommodations.

Ceará – Brasil is available for selected dates.

 • Brasil, from kr998 per night
  Price will be double checked before the invoice is sent so that you get the correct rate for your stay. All invoices are sent out manually by us through Fiken. Please check your e-mail inbox for an email from info@completetravels.no or Fiken.no . We're looking forward to have you as our guest in Brasil 2019 !

Ønsker du å ha med ditt eget utstyr, men mangler noe? Kontakt oss gjerne for tips. Alle kunder av Complete Travels får 10% rabatt ved bruk av koden CTAS i nettbutikken til SrfSnoSk8 eller i butikkene i Oslo og Stavanger.

Send oss gjerne et spørsmål eller forespørsel på datoer og pris for Brasil 2020 her:

Complete Travels er medlem av Reisegarantifondet

Les mer om hva det vil si for sikkerhet rundt reisen for deg som gjest her.

Gruppekurs snøkite

Reiser du alene eller ønsker å lære sammen med flere? Velg et av våre gruppekurs og lær å snøkite i vinter!

Bli med erfarne og dedikerte instruktører på kurs

På et todagerskurs lærer du hvordan å rigge og pakke kiteutstyret ditt og sikkerhetsutløsere. Hvordan å styre kiten i lufta og å starte på brett eller ski. 
Pris kr 2.590,- / person.

Forhåpentligvis får vi vind til å kite rundt med ski eller brett så dere blir ordentlig hekta. 

Vi holder våre gruppekurs med utgangspunkt fra Halne og Haugastøl vinteren 2019.

Uke 5, 2+3 februar : oppmøte Stølen, Oppdal Skisenter. lørdag morgen 09:30. (Pris kr 2.990,- / person.)

Uke 6, 9+10 februar: oppmøte Haugastøl 1000 moh. lørdag morgen 09:00.

Uke 9+10 : oppmøte Halne Fjellstugu lørdag morgen 09:00.

We also do our courses in ENGLISH if there´s an English speaking participant; send us an email for information in English.

VI har også gavekort til våre kurs – send oss en mail.

Oppdal

2+3 Februar

For ENGLISH see bottom of the text.

Dag 1: Oppmøte 09:30 ved heisen Stølen i Oppdal Skisenter i varme klær og skiutstyr på. Her får kursdeltakere utdelt trapes som leveres inn etter endt dag 2.
Du må selv dekke et KeyCard og fylle på 2 “Til Topps” billetter; kr. 230,- for begge dager. Har du ikke et KeyCard fra før melder du fra til oss ved bestilling så legger vi til kort+billett på kursavgiften din og har det klart til deg når du kommer. 

Vi tar heisen til toppen og tråkker et godt stykke bort fra heisen for å kunne øve med kite i trygg avstand fra heisen. På plass begynner vi med en lett teori hvor vi lærer hvordan å lese vinden i forhold til terrenget: Hva vindvindu er og hva det har å si for oss som kitere.

Instruktøren viser hvordan å rigge opp kiten og kitens sikkerhetsutløsere før kursdeltakerne kopierer i par og tester utløsere, går over liner og pumper kite.

To og to jobber sammen under kurset for best mulig effektiv læring. Man lærer mye av å se og studere en partner for så selv å prøve selv. Prøve og feile. Prøve og mestre. Man blir paret opp ift.høyde og vekt for å ha riktig størrelse på kiten i forhold til vinden.

Så lærer man hvordan å hjelpe hverandre med å få kiten i lufta på en trygg måte og hvordan å lande den igjen. På denne måten kan parene jobbe selvstendig sammen mens instruktøren går mellom gruppene og veileder. 

Deltakerne øver med kiten i lufta til instruktøren ser at man mestrer kiten og dersom vinden tillater det så sendes gruppene ut på ski – én og én gruppe.

Vi tar en pause midt i kursdagen til å spise medbrakt matpakke og gjerne varm drikke. Vi sitter ute så ta med et sitteunderlag og en tykk dunjakke.

Dagen avsluttes ca. 16:00

Dag 2: Oppmøte kl.09:30  ved Stølen. Husk å ta med trapeset som ble utdelt dag 1. Vi fortsetter der vi slapp dagen før og avslutter til kl. 16:00.

Hovedinstruktør for helgen er Ronja Havelin og ved fler enn 6 påmeldte er det også en til av våre dyktige instruktører som blir med. Med 8 års erfaring som kiteinstruktør ønsker Ronja deg hjertelig velkommen til en trygg og morsom start på kitesporten!

For de som ikke har egen hytte så har vi ledig overnatting i delt rom med en annen deltaker. Skriv inn i bestilling eller send oss en mail for å bestille.

Velkommen på kurs!

We also do our courses in ENGLISH if there´s an English speaking participant ! You are all welcome to join from other countries !

Nós falamos Português também.

VI har også gavekort til våre kurs – send oss en mail !

Haugastøl

9+10 Februar

For ENGLISH see bottom of the text.

Dag 1: Oppmøte 09:00 utenfor hovedinngangen til Haugastøl 1000 moh. i varme klær og skikkelig varme sko med høyt skaft. Her får kursdeltakere utdelt trapes som leveres inn etter endt dag 2.

Vi kjører til det stedet som har best vind langs Rv7 over Hardangervidda eller nedover mot Geilo dersom fjellet stenges pga for dårlig vær.

Vi har plass i bil for de som kommer med tog. Bare meld i fra ved mottatt velkomstmail så henter vi på togstasjon Ustaoset eller Haugastøl. Dersom du bor på Geilo og ikke har bil kan vi hente og kjøre hjem for et tillegg på kursavgiften.

På plass begynner vi med en lett teori hvor vi lærer hvordan å lese vinden i forhold til terrenget: Hva vindvindu er og hva det har å si for oss som kitere.

Instruktøren viser hvordan å rigge opp kiten og kitens sikkerhetsutløsere før kursdeltakerne kopierer i par og tester utløsere, går over liner og pumper kite.

To og to jobber sammen under kurset for best mulig effektiv læring. Man lærer mye av å se og studere en partner for så selv å prøve selv. Prøve og feile. Prøve og mestre. Man blir paret opp ift.høyde og vekt for å ha riktig størrelse på kiten i forhold til vinden.

Så lærer man hvordan å hjelpe hverandre med å få kiten i lufta på en trygg måte og hvordan å lande den igjen. På denne måten kan parene jobbe selvstendig sammen mens instruktøren går mellom gruppene og veileder. Det er 3 par pr instruktør.

Deltakerne øver med kiten i lufta til instruktøren ser at man mestrer kiten og dersom vinden tillater det så sendes gruppene ut på ski – én og én gruppe.

Vi tar en pause midt i kursdagen til å spise medbrakt matpakke og gjerne varm drikke. Vi sitter ute så ta med et sitteunderlag og en tykk dunjakke.

Dagen avsluttes ca. 16:00

Dag 2: Oppmøte kl.09:00 utenfor Haugastøl 1000 moh. Husk å ta med trapeset som ble utdelt dag 1. Vi fortsetter der vi slapp dagen før og avslutter kl. 16:00.

Hovedinstruktør for helgen er Ronja Havelin og ved fler enn 6 påmeldte er det også en til av våre dyktige instruktører som blir med. Med 8 års erfaring som kiteinstruktør ønsker Ronja deg hjertelig velkommen til en trygg og morsom start på kitesporten!

For de som ikke har egen hytte anbefaler vi å overnatte på Haugastøl 1000 moh. hvor vi holder til. Her kan man overnatte enkelt i nyoppussede sovesaler eller velge en selvstell leilighet med plass til 2-10 personer. Pris fra 990,- pr.natt.

Kontaktinfo Haugastøl : telefon 32087564 / mail@haugastol.no / haugastol.no

Velkommen på kurs!

We also do our courses in ENGLISH if there´s an English speaking participant ! You are all welcome to join from other countries !

Nós falamos Português também.

VI har også gavekort til våre kurs – send oss en mail !

Halne

2+3 Mars
9+10 Mars 

Dag 1: Oppmøte 09:00 utenfor hovedinngangen til Halne Fjellstugu i varme klær og skikkelig varme sko med høyt skaft. Her får kursdeltakere utdelt trapes som leveres inn etter endt dag 2.
Vi går over veien til der vi skal holde på for dagen eller kjører til det stedet som har best vind dersom vindretningen er feil for Halne. De vanligste vindretningene fungerer godt på Halne. For de som kommer med tog så har vi plass i bil.
På plass begynner vi med en lett teori hvor vi lærer hvordan å lese vinden i forhold til terrenget: Hva vindvindu er og hva det har å si for oss som kitere.
Instruktøren viser hvordan å rigge opp kiten og kitens sikkerhetsutløsere før kursdeltakerne kopierer i par og tester utløsere, går over liner og pumper kite.

To og to jobber sammen under kurset for best mulig effektiv læring. Man lærer mye av å se og studere en partner for så selv å prøve selv. Prøve og feile. Prøve og mestre.

Så lærer man hvordan å hjelpe hverandre med å få kiten i lufta på en trygg måte og hvordan å lande den igjen. På denne måten kan parene jobbe selvstendig sammen mens instruktøren går mellom gruppene og veileder. Det er 3 par pr instruktør.
Deltakerne øver med kiten i lufta til instruktøren ser at man mestrer kiten og dersom vinden tillater det så sendes gruppene ut på ski – én og én gruppe.

Det er ikke alltid det er vind dag 1 , eller kanskje kun et par timer, og derfor er det bra med dag nummer 2.

Vi tar en pause midt i kursdagen til å spise medbrakt matpakke og gjerne varm drikke. Vi sitter ute så ta med et sitteunderlag og en tykk dunjakke.

Dagen avsluttes 16:00

Dag 2: Oppmøte kl.09:00 utenfor Halne Fjellstugu. Husk å ta med trapeset som ble utdelt dag 1. Vi fortsetter der vi slapp dagen før og avslutter kl. 16:00. 
For de som må rekke tog vil det være transport som går tidligere.

Vi anbefaler å booke overnatting direkte med Halne Fjellstugu for kurset som går fra Halne. Her kan man tusle rett over veien for å kite. 

Kontakt Halne Fjellstugu direkte : telefon 99443389 / post@halne.no / halne.no

Våre gruppekurs koster kr 2.590,- per person for 2 dager med kurs.

Prisen inkluderer til bruk under kurset:

 • Kite i riktig størrelse
 • Kontrollbar -til å styre kiten med
 • Trapes – selen vi bruker for å kople kiten til oss

Du må selv stille med egnede ski eller brett, hjelm og mat+drikke. 

 • Varme klær fra innerst til ytterst, kurset foregår utendørs hele dagen
 • Skikkelig varme støvler med høyt skaft. Vi tråkker rundt i dyp snø mesteparten av dag 1
 • Hjelm. Påbudt på alle våre kurs.
 • Ski eller brett egnet til kiting; Slalåmski, telemark- eller randonnéski fungerer utmerket. Langrenn og fjellski er uegnet. For snowboard må bindinger stilles så de står likt pekende litt utover -såkalt “duckstance” .
 • Matpakke. For de som bor på Halne kan man smøre niste ved frokosten.
 • Drikke. Gjerne termos med varm drikke.
 • Gode hansker og votter. Gjerne et tynt par ull innerst for å kunne knyte av og på tråder uten å blotte fingrene helt i vinden.
 • Buff til å dekke ansiktet. Løst skjerf er uegnet for kiting.
 • Varmeinnlegg / varmeposer til å putte i hansker eller i støvlene kan redde flere sin dag dersom det er veldig kaldt ute. Husk at med vind er kulden mye mer effektiv og man fryser lettere når man står stille.
 • Et lite sitteunderlag er lurt til lunsjen og dette er også godt å stå på under teori da det isolerer godt fra snøen dersom du er usikker på om dine støvler er varme nok.

For de som ikke har egen hytte anbefaler vi å overnatte hos:

Haugastøl 1000 moh. hvor våre kurs har utgangspunkt i januar og februar.
På Haugastøl velger man “Vinterpakke” for kurshelgen, fullpensjon. Velg å bo enkelt i nye sovesaler eller i leiligheter med plass fra 4-10 personer. 

Kontaktinfo Haugastøl direkte for overnatting: telefon 32087564 / mail@haugastol.no / haugastol.no

Halne Fjellstugu hvor vi holder til fra 1 mars 2019.
Her kan man velge å bo på tomannsrom med en annen kursdeltaker eller eget enkeltrom. Rommene har eget bad.

Det serveres en skikkelig toretters fjellmiddag  lørdag kveld og man smører seg matpakke ved frokosten.

Kontakt Halne Fjellstugu direkte : telefon 99443389 / post@halne.no / halne.no

Hovedinstruktør er Ronja Havelin og ved fler enn 6 påmeldte er det også en til av våre dyktige instruktører som blir med. 

Med 8 års erfaring som kiteinstruktør ønsker Ronja deg hjertelig velkommen til en trygg og morsom start på kitesporten!

Det er ikke alltid det er vind dag 1 , eller kanskje kun et par timer, og derfor er det bra med dag nummer 2 for å komme godt i gang. Skulle vinden utebli hele helgen får deltakere tilbud om å velge heiskort i skianlegget på Geilo (ved kurs på Halne eller Haugastøl) eller et nytt kitekurs ved en senere anledning. 

Hovedinstruktør, og eier av Complete Travels, Ronja Havelin begynte å kite i 2009. Utdannet guide og reiseleder i 2010 og i tillegg ski- og snowboardinstruktør gjennom DNS. Hun begynte som kiteinstruktør først for Geilo Kiteskole i 2011 og videre hos Fluid i 2012. 
Etter 7 år i Fluid som kitecampleder og hovedinstruktør + ansvarlig for camp-, event- og kurs ønsket Ronja videre utfordringer og startet Complete Travels AS September 2018. 

Med seg på laget har hun et utvalgt knippe instruktører som er dedikerte til å gi en god og trygg introduksjon til kitesporten med fokus på sikkerhet og mestring. 

Å lære å kite skal være morsomt, sikkert og gjøres i trygge omgivelser med erfarne instruktører. 

Hva med å gi et kitekurs i gave? Den perfekte gaven til den som har alt og den nysgjerrige. 

Et gavekort kan dekke et gruppekurs, privatkurs eller et valgfritt beløp til en av våre kitecamper. 

Gruppekurs: kr 2.590,- p.p.
Privatkurs fra kr 3.500,-
Kurs under kitecamp utland fra kr 3.000,-

Våre gavekort er kun elektroniske og sendes pr. e-post til kjøper eller til mottaker av gavekortet på dagen gaven skal gis etter avtale.

Send en e-post til ronja@completetravels.no for bestilling eller mer informasjon. 

Påmeldingsskjema:

Vit hva som skjer : abonnér på nyhetsbrev

Kitekurs Vinter 2019

Bli med vår erfarne, engasjerte instruktør Ronja Havelin og våre dyktige instruktører på kitekurs i vinter. Vi kommer til der du holder til!

Ønsker du å begynne med kiting og ønsker at kurset skal tilrettelegges din læringskurve så er privatkurs noe for deg. 

Og spesielt for deg som har vært på kurs tidligere, men aldri helt kom i gang.

Fra 4 februar til 24 mars er det mulig å booke privat instruktør til der du er i landet. Pris settes ved avtale ift. hvor du er i landet.  Ledige datoer ser du i kalenderen under markert med grønn farge. 

Send enkelt en forespørsel i skjema under eller skriv inn telefonnummer og la oss ringe deg .

Ønsker du å lære å kite, men ingen kjente som kan være med eller foretrekker å lære i gruppe? Bli med på et av våre felleskurs i vinter! Vi har kurs på Haugastøl og Halne, midt oppe på Hardangervidda langs RV7, utvalgte helger i vinter. Her melder du deg på alene eller med venner og møter opp til et todagers kurs med andre likesinnede som ønsker å lære den fantastiske kitesporten.  

Pris er 2590,- pr.person.

Gå direkte til mer info om felleskurs og påmelding via linkene over. (Kalenderen på denne siden viser ikke riktig for de oppsatte gruppekursene. Se egen side.)

Vi tilrettelegger kitekurs for grupper i alle størrelser der hvor dere skulle ønske;

 • Bedrift
 • Familiesammenkomst
 • Vennegjeng
 • Event
 • Utdrikningslag

Vi anbefaler 2 dager med kurs for å kunne treffe på vinden og komme godt i gang med snøkiting, men setter også opp dagskurs.

Vi er veldig fleksible på hvor vi holder kurs i Norge; Vårt utgangspunkt er i hovedsak Oslo og Tønsberg, men da vi flytter oss rundt hele vinteren for privatkurs og grupper så kan vi allerede ha et kurs i nærheten av deg når du ønsker. 

Våre priser gjenspeiler reisetiden for instruktør, bomavgifter og overnatting ved kurs over flere dager eller lang reisevei. Dersom du/deres bedrift/gruppe kan tilby overnatting til instruktør vil dette trekkes av i totalprisen for kurset. 

Vi kan anbefale å ha kurset på:

 • Hardangervidda da det er store, åpne områder uten vegetasjon og flere innsjøer hvor det er flatt. Parkering rett ved kurssted er også en stor fordel på Hardangervidda langs RV7. Her samarbeider vi både med Halne Fjellstugu som ligger perfekt til midt inne på vidda. Halne kontaktes på mail post@halne.no eller telefon 99 44 33 89 . Haugastøl 1000 moh. og overnatting bookes enkelt direkte til mail@haugastol.no / 32087564
 • Dagali med lett ankomst med bil. Vi har samarbeid med Dagali Fjellpark og setter gjerne opp overnatting ifm. kurset. 
 • Geilo ; Her har vi både rom og leiligheter tilgjengelig for overnatting under kurset så man kan bo sentralt til med flere restauranter å velge mellom. Kjøretid til kitespot på Hardangervidda er rundt 30 minutter og på riktig vindretning kan man også kite ovenfor fjellheisen i Havsdalen og også kjøre til Dagali.
 • Sjusjøen rett ved Lillehammer og evt. en dagstur fra Oslo.
 • Haukeli har mange overnattingsmuligheter og flere fine steder for kitekurs. Nærmeste, gode kitespot for snøkite for Stavanger med ca. 4 timer kjøretid. 
 • Venabygdsfjellet og Hafjell. Dersom du har hytte i nærheten av Rondane eller Hafjell finnes det flere gode kitemuligheter oppe på platået. 
 • Røros med sin ‘kitearena’ Storwartz. 
 • Rjukan og Gaustablikk har noen fine kitemuligheter

Nybegynner 1 dag, fra kr 3.500,-

Vi starter helt fra scratch med å lære hvordan kiten settes opp og sikkerhetsutløsere før vi går videre til forskjellige øvelser med kiten i lufta. Er vinden på vår side begynner vi med ski/brett når vi ser du er klar. Kiteutstyr er inkludert; Du stiller med varme klær, ski/brett og hjelm.

Øvet, fra kr 3.000,-

Vi legger opp dagen etter hvor mye som sitter igjen i muskelminnet fra sist du var på kurs og sørger for at kroppen husker det å kite videre fra nå av.

Kiteutstyr er inkludert; Du stiller med varme klær, ski/brett og hjelm.

Vdg / guide fra kr 2.800,-

Du har eget utstyr og er ikke helt trygg på å kite alene eller kunne tenke deg en guide som også pusher deg litt videre. Har du ikke riktig størrelse på kite ift. dagens forhold kan dette leies i tillegg for 300 kr.

Priseksempel på gruppekurs : 

4 personer fra kr 9.500,-

8 personer fra  kr 18.500,-

12 personer fra kr 27.500,-

Hovedinstruktør og eier av Complete Travels Ronja Havelin begynte å kite i 2009. Utdannet guide og reiseleder i 2010 og i tillegg ski- og snowboardinstruktør gjennom Den Norske Skiskole. Hun begynte som kiteinstruktør først for Geilo Kiteskole i 2011 og videre hos Fluid i 2012. 
Etter 7 år i Fluid som kitecampleder og hovedinstruktør + ansvarlig for camp-, event- og kurs ønsket Ronja videre utfordringer og startet Complete Travels AS September 2018. 

Med seg på laget har hun et utvalgt knippe instruktører som er dedikerte til å gi en god og trygg introduksjon til kitesporten med fokus på sikkerhet og mestring. 

Å lære å kite skal være morsomt, sikkert og gjøres i trygge omgivelser med erfarne instruktører. 

Laveste alder på gruppekurs er 14 år hos oss. Fra 14 til 16 år må også en foresatt eller ansvarlig over 18 år være med som deltaker på kurset. Fra fylte 16 år trenger vi kun en underskrift fra foresatt på deltakelse på kurset.

På privatkurs er laveste aldersgrense 8 år. Ved flere barn under 14 år på samme privatkurs vil det uansett kun være 1 kite i lufta pr instruktør. Dette for å ivareta sikkerheten til barnet da de veier fortsatt så lite. 

Vi har kiter i alle størrelser og desto lavere vekt på deltakeren desto mindre størrelse er det på kiten. 

Send oss en forespørsel på tilgjengelighet og pris:

Vit hva som skjer : abonnér på nyhetsbrev

Jentehelg Dagali

En jentehelg på Dagali for sporty kvinner som ønsker å komme videre med kiten i et godt miljø; eller lære helt fra scratch.

21-24 mars 2019

21-24 mars inviterer vi dere damer med på en jentehelg på Dagali i Buskerud. Denne langhelgen krysser vi fingrene for vind så vi får kitet, sol til lunsjen, avslapning i badestampen og litt energi igjen til en hyggelig kveld med god middag og samvær med andre geniale damer. Her får du tips og triks for å komme videre på progresjonstigen.

Har du vært på kurs før, men ikke har eget utstyr så kan du leie splitter nytt Duotone 2019 utstyr. Og for deg som ikke kan kite enda er det selvfølgelig kitekurs med våre geniale instruktører. 

Vi innlosjeres i vår egen Dagali Fjellpark Leilighet med køyesenger i ekte, norsk stil. Sengetøy og håndkler inkludert.

SrfSnoSk8 stiller med 2019 demoutstyr med kiter fra Duotone .

Herbalife representant Elin Sætre Jørgensen stiller med smaksprøver og introduksjon til Herbalife sine helseprodukter spesielt rettet mot restitusjon i løpet av kiteøkter på fjellet.

Vi er så heldige å samarbeide med Dagali Fjellpark som åpner akebakken for “ekstrem aking”; Og skulle vinden utebli en av dagene så åpner de skiheisen for oss. Badestampen løser opp spente muskler fredag og lørdag.

Plenty med aktiviteter å finne på for sprekinger!

Torsdag: Ankomstdag. Hatting sponser med ferske, varme rundstykker torsdag kveld når dere kommer. Innsjekk fra ca 14:00. Har du mulighet til å komme tidlig på torsdag for en kiteøkt så si i fra!

Fredag: Felles frokost 08-09:00. Nistepakke smøres ved frokosten. 09:00 går vi gjennom planen for dagen med tanke på vær- og vindmelding.
Kurselever og de som skal leie utstyr møter opp ferdig påkledd utenfor hovedinngangen 09:30 hvor personlig utstyr deles ut. Oppmøte for alle klokken 10:00 for avreise til kitespot med buss.

For de selvstendige kiterne frisker vi opp i sikkerhetsrutiner, ‘self-rescue’ og hvordan å hjelpe hverandre på fjellet med kiten dersom uhellet er ute. ;Før helgen ønsker vi at du som deltaker skriver ned ting du er usikker på som vi kan gjennomgå sammen og øve på i gruppe. Det er nok fler enn deg som lurer på det samme.
Dagen avsluttes ute på spot ca 16:00, fellestransport til leiligheten med buss.

Tilbake i leiligheten vil Elin Sætre Jørgensen diske opp med smaksprøver fra Herbalife for å fylle på tomme mager, før badestampen står varm og byr inn såre kropper. For de som fortsatt har mer energi til overs inviterer vi inn til en skikkelig actionfylt aking i skianleggets egen akebakke! 

Felles 2 retters middag klokken 19:30.

Lørdag: Felles frokost 08:30-09:30. 09:30 dagens spot og værmelding. Avreise for alle 10:00. For de selvstendige kiterne anbefaler vi å sette 1-2 mål for helgen og ett skikkelig hårete mål så jobber vi med disse punktene på lørdagen.   Avslutter på spot ca 16:00.
Påfyll av tomme mager med bakevarer fra Hatting før muskelavslappende badestamp.

Felles 2 retters middag kl 19:00.

Søndag: Felles frokost 08:30-09:30. 09:30 dagens spot og værmelding. Avreise for alle 10:00. Dagen avsluttes på spot ca 13:30 så de som skal ta tog hjem rekker å skifte og ta en dusj før transporten går til togstasjonen for å rekke 15:16 toget til Oslo eller 15:41 toget til Bergen. 

Det er lov med medbrakt alkohol i leiligheten, mens det under middagen må kjøpes drikke fra serveringsstedet eller nyte norsk fjellvann.

Adressen til Dagali Fjellpark er Perstulvegen 8, 3588 Dagali

-30 min kjøre fra Geilo togstasjon.
-3,5 timer å kjøre fra Oslo via Hokksund og Kongsberg.
-4 timer å kjøre fra Bergen via RV7 over Hardangervidda.
-3 t 10 min fra Tønsberg via Kongsberg.
-5,5 timer fra Kristiansand via Drangedal og Notodden.
-6,5 timer fra Stavanger via Dalen og Rjukan.

Tog til Geilo torsdag:
Fra Bergen, ankomst Geilo 15:57
Fra Oslo, ankomst Geilo 15:38 og 19:17

Tog fra Geilo Søndag:
Tog til Oslo 15:16
Tog til Bergen 15:41 / 16:03

Langhelg på Dagali, torsdag til søndag, kr 3.490,-

 • Kitekurs kr 2.000,-
 • Utstyrsleie kr 1.300,-
 • Ski/Snowboardleie kr 630,-
 • Transport t/r Geilo togstasjon – Dagali kr 200,-

Vi innlosjeres i vår egen Dagali Fjellpark Leilighet med køyesenger i ekte, norsk stil. Sengetøy og håndkler inkludert. Man kan ha med medbrakt mat og drikke dersom man ønsker dette. Det er lov å nyte medbrakt alkohol i leiligheten.

Innsjekk kan skje fra 15:00 torsdag og utsjekk frem til 17:00 søndag.

Nybegynnerkurs i kiting under jentehelg på Dagali 21-24 mars. Inkluderer kiteutstyr; Du må selv ha med ski / brett og hjelm. Dersom du ikke har eget ski-/brettutstyr kan dette leies gjennom oss. 
Vi jobber i par på én kite. Maks  6 elever pr instruktør. En trygg og fin måte å lære den fantastiske kitesporten på. Det viktigste er å føle seg trygg på utstyret og sin egen reaksjon; så vårt hovedfokus på begynnelsen av kurset er å pakke opp kiten og bli kjent med dens 3 måter å bli kraftløs på. Vi tester alle utløsere så muskelminnet begynner å lære inn sikkerhetsmekanismene før vi begynner å øve med kiten i lufta.
Etter flere øvelser med kiten i lufta, og at kitekontroll begynner å sitte litt, vil vi begynne å sende deltakerne ut på ski og brett dersom vinden og forholdene tillater det. Det er ingen garanti på å komme opp på brett/ski i løpet av kurset, men vi gjør alt vi kan for å få deg dit. Mest er vi avhengige av at det er vind nok til oss.
Denne spesialprisen på kitekurs gjelder kun under jentehelgen på Dagali og kan ikke sammenlignes med andre kurs vi leverer.

Har du vært på kurs før, men ikke kjøpt eget utstyr enda så kan du leie fullt utstyr hos oss. 

 • Kiteleie; inkl. trapes og kite, kr 1300,- for eventet.
 • Ski/brettleie; inkl brett/ski og støvler, kr 630,- for eventet.
 • Hjelm kan lånes gratis ved leie av ski/brett. 

Ved lite vind åpner skitrekket for oss og akebakken for skikkelig gøyal “ekstrem aking”. Aktivitetsleder er også utdannet ski- og snowboardinstruktør så her er det mange teknikker å lære for de som vil.

Aktivitetsleder for jentehelgen er Ronja Havelin og kontaktes direkte på mail, telefon eller melding via WhatsApp eller Messenger da hun er på turene i Brasil og Sør-Afrika frem til 21 januar 2019; ronja@completetravels.no / WhatsApp/Viber +4793290499 / FB Messenger @RonjaHB 

Påmeldingsskjema:

Ønsker du å ha med ditt eget utstyr, men mangler noe? Kontakt oss gjerne for tips. Alle kunder av Complete Travels får 10% rabatt ved bruk av koden CTAS i nettbutikken til SrfSnoSk8 eller i butikkene i Oslo og Stavanger.

Har du spørsmål om jentehelgen? Fyll inn under uten forpliktelser:

Vit hva som skjer : abonnér på nyhetsbrev