Complete Travels

Brasil – Taiba + Barra Grande

Taiba

Vi tør påstå at Taiba har de beste kitespottene i verden
 med vind hver dag gjennom hele sesongen. 

Stabil vind langsmed kysten, fra sør mot nord langs hele Ceará
 hvor den lille fiskelandsbyen Taiba ligger.
I denne rolige landsbyen holder vi til i store deler av oktober og november.

Taiba, Oktober + November

Fra 14 oktober og frem til 17 november er det ledige plasser med oss i rolige Taiba. Her er vi bortskjemt med mange naturlige flatvannsspotter i havet ved lavvann. Og hva er vel ikke en perfekt start på dagen enn en tur langs stranda i våre beachbuggys eller en downwind fra campen. 

Superlunsjen Açai med granola og honning med fersk jordbær på toppen er en av tingene du kommer til å savne mest -etter varmen og vinden selvfølgelig..

Barra Grande, November

Sjekker du inn med oss i Taiba 3-17 november får du også sjansen til å bli med til Barra Grande i Piaui lengre nord i Brasil. En helt fantastisk landsby med sandgater og lune restauranter og natteliv.
En gåtur på 2 minutter tar deg til stranda med små krusninger på vannet da et stort rev ligger som en molo og beskytter mot havet. En liten downwind på 3 minutter og man er i lagunen som fylles opp på høyvann ved elveåpningen til Rio Camurupim.  

I Taiba blir alle gjester innlosjert på tomannsrom. Ønsker dere dobbeltseng spesifiseres dette i bestillingen. Man kan også velge enkeltrom for et tillegg på kr 300,- pr. natt. Frokost serveres 07:30 – 10:00 og vi har et kjøleskap du kan forsyne deg av med drikke og snacks. Dette fører du liste over selv og gjør opp ved slutten av oppholdet.

Vår pousada (brasiliansk versjon av hotell) ligger 230 meter fra den beste bølgespoten i Taiba. Her kan man tusle ned og kite downwind til dagens kitespot eller krutte avgårde i en av våre beachbuggies.

403 km nord for Taiba finner man en innviterende, liten strandby som heter Barra Grande. BG ligger akkurat innenfor det neste “fylket” Piauí og serverer flatt hav og stor lagune. Mer liv og god stemning på kveldene i sentrum.
På morgenen den 7 november kjører vi i 5 timer opp til BG og får oss en flatvanns-ettermiddagsøkt. Her får vi 3 fulle dager før vi kjører tilbake til Taiba 11 november etter frokost.

I Barra Grande bor vi 130 meter fra stranda og 1,4 km downwind til lagunen som er elveutløpet fra Rio Camurupim. 600 meter gange så er vi i restaurant- og bargatene på kveldene.

Her er det perfekt å øve inn de neste freestyle triksene og de første svingene for nybegynneren.

Transport t/r Taiba er inkludert i oppgitt pris. 

Vår trygge, rolige og dyktige instruktør Junior (Francisco Souza) er alltid tilgjengelig for nybegynnerkurs, øvet eller videregående. Hos oss kan du booke privattimer fra 2 t. eller en full nybegynnerpakke på 12 timer. Med eller uten utstyr. 
Husk at coaching og oppfølging av turleder og instruktør Ronja allerede er inkludert i pakkepris fra du er selvstendig med kite og brett. Ronja følger deg nedover langs stranda dersom du ikke holder høyde enda og gir deg tips for raskere progresjon hele veien. Mister du brettet eller tuller til kiten så er Ronja der og geleider deg hele veien. 
Du er aldri alene på våre camper. All oppfølging utenom kurs er inkludert. Alltid. Dette er dét vi syns er moro; hjelpe deg videre på veien og være med på din utvikling. Det er viktig å føle seg trygg.

Priser privatkurs: 

2 timer kr 600,-

4 timer (full dag) kr 1200,-

12 timer (3 dager) kr 3500,-

12 timer 2 personer (3 dager) kr 3000,- p.p.

Book fly til Fortaleza (FOR) hvor en av våre sjåfører vil hente deg på flyplassen. 

Vi kan anbefale å reise behagelig med 1 stopp i Amsterdam eller Paris med KLM og AirFrance og deres fellesprosjekt Joon. Det er lett å søke med bookingmodulen til KLM. Og du burde bruke 2 minutter på å melde deg inn i Flying Blue for å kunne benytte deg av rabatter på ekstra bagasje. Hos KLM og AirFrance kan man bytte ut bagen som er inkludert i billetten til kitebagen. Bare husk å ringe KLM Servicecenter og meld inn lengden på bagen. Hold deg innenfor 23 kg så slipper du å betale tilleggsvekt.

TAP AirPortugal kan til tider matche prisene til KLM og gir deg en layover i spennende Lisboa på veien ned. OBS! For dere som har reist med TAP tidligere; Det er ikke lenger inkludert overnatting eller bagasje. Husk å velge riktig billett og evt. booke overnatting i Lisboa. Det er mye rimelig inne på Booking.com . For å kunne spasere ut til attraksjonene i Lisboa vil vi anbefale å booke i et av områdene Chiado, Rossio eller mer fancy langs Avenida da Liberdade. 

-Strand 260 meter
-Bølgesurf 1 km
-Lagunen 4,7 km
-Den beste açai’en 1,3 km
-Matbutikk 600 meter
-Kiosk 300 meter
-Apotek 300 meter
-Kitereperatør 400 meter
-Surfesjappe 1 km
-Nærmeste restaurant 250 meter
-Fisketorget/restauranter 2 km
-Den beste pizzaen 4 km

Taiba + Barra Grande

Erfaren
kr 6990 Uke
 • Frokost
 • 7 netter, tomannsrom
 • Daglig transport i buggy
 • Coaching på ditt nivå
 • 1 downwind 3-20 km

Taiba

Kurspakke inkl. leieutstyr
kr 12190 Uke
 • Frokost
 • 7 netter, tomannsrom
 • Daglig transport i buggy
 • Privatkurs 12 timer
 • Kiteutstyr inkl. 7 dager

Taiba

Freestyle
kr 7990 Uke
 • Frokost
 • 7 netter, tomannsrom
 • Daglig transport i buggy
 • 4 privattimer freestyle/wakestyle
 • 1 downwind 3-20 km

Brasil er fullbooket, kun korte opphold tilgjengelig. Send oss en henvendelse her: